MAIN MENU

Impotencija

 

IMPOTENCIJA

Sta je impotencija? 
Impotencija ili erektivna disfunkcija je u širem smislu nesposobnost, nemoć u duhovnom, stvaralačkom, ili nekom drugom smislu. U užem smislu, impotencija je spolna nemoć muškarca za obavljanje spolnog čina usled organskih ili psiholoških uzroka.
Impotencija se može manifestovati kao potpuna nesposobnost postizanja erekcije (ako ona traje duže od tri meseca), ili je njena nekonzistentnost ili sposobnost održavanja erekcije samo kratkotrajna (prolazna). Uzroci potencije mogu biti: stres , uživanje alkohola, nedostatak vitamina, nedostatak želje za polnim odnosom, psihološki razlozi. 
Češće se javlja kod starijih muškaraca. Najvažniji organski uzroci nemoći su: kardiovaskularna bolest i dijabetes, neurološki problemi, hormonska insuficijencija (hipogonadizam) i nuspojave lekova. Psihološka impotencija je zbog misli ili osjećaja (psiholoških razloga), a ne od fizičke nemogućnosti; to je nešto ređe, ali se često može pomoći. U psihološkoj impotenciji postoji snažan odgovor na placebo lečenje. Osim lečenja temeljnih uzroka kao što je nedostatak kalijuma ili zagađenje pitke vode arsenom, prva linija lečenja erektilne disfunkcije sastoji se od tretmana PDE5 inhibitora (kao što je sildenafil). U nekim slučajevima lečenje može uključivati prostaglandinske tablete u uretru. 

Impotencija

Impotencija predstavlja veoma bitan medicinski problem i to iz dva razloga.

Kao prvo, veoma je česta, odnosno veliki broj muškaraca ima problema sa ovim problemom.

Drugo, iako ova bolest ne ugrožava život osobe, impotencija može biti uzrok velikih patnji, odnosno može negativno uticati na redovne aktivnosti, ili dovesti do raskida kvalitetne veze između muškarca i žene, ili čak do razvoda braka.

Takođe, uništava samopouzdanje muškarca i čini ga depresivnim i neraspoliženim, baca senku na zadovoljstvo i životnu radost. Zbog svega navedenog, jako je bitno da impotenciju kao problem ozbiljno shvate i doktor i pacijent.

Simptomi impotencije – Erektilna disfunkcija

Impotencija predstalja poremecaj seksualne funkcije muskarca. Dakle, onemogućuje mušku osobu da na pravi način obavi sekualni odnos. To se dešava kada muškarac ne može da :

postigne erekciju ( uvećanje ili učvršćivanje polnog organa )

održi erekciju dovoljno dugo

Erektilna disfunkcija je najčešći uzrok nemogućnosti postizanja erekcije Samim tim ona uzrokuje i nemogućnost dovoljno dugog zadržavanja erekcije ili prerane ejakulacije..
Koliko je česta impotencija?
Danas se ne može sa sigurnošću utvrditi tačan broj muškaraca koji imaju problem sa potencijom. Obzirom na delikatnost problema, muškarci ne govore rado o tome i pokušavaju na sve načine da svoj problem prikriju. Prema određenim podacima od impotencije, u SAD-u, pati oko 20 miliona ljudi dok je taj broj u Nemačkoj 6 miliona. Može se reći da je praktično svaki muškarac imao ili će imati problem sa potencijom. Kod određenog broja se to desi jednom i traje kratko dok se kod drugih dešava znatno češće i/ili dugo traje, mesecima ili godinama. Može se javiti povremeno ili je čak stalno prisutna.

KAKO KAMAGRA MOZE DA VAM POMOGNE DA OTKLONITE PROBLEM IMPOTENCIJE?

Kamagra je lek koji radi kao i ostali preparati koji utiču na poboljšanje stanja erektilne disfunkcije. On inhibira PDE5 enzim odgovoran za postizanje jače i dugotrajnije erekcije. Dejstvo Kamagre iznosi između četiri i šest sati od trenutka uzimanja. Preparatu je potrebno od 15 do 30 minuta da bi ostvario svoje dejstvo, tj. počeo da deluje.

Impotencija
POZOVITE
X